Over ons...

De Protestantse Gemeente te Winterswijk kent een rijke kerkmuzikale praktijk, waarin verschillende musici werkzaam zijn.

Klaas Tigelaar is als organist aan de Protestantse Gemeente te Winterswijk verbonden. Hij is kerkmusicus III en heeft een meer dan 50-jarige ervaring als kerkmusicus, o.m. in Varsseveld.

Johan Klein Nibbelink is de popcantor van de Protestantse Gemeente te Winterswijk. In die hoedanigheid geeft hij leiding aan de PGW-band. Johan studeerde schoolmuziek en zang. Als ondernemend musicus leidt hij koren en muziekprojecten in kerken, theater en studio's.

Cantor-organist van onze gemeente is de landelijk bekende kerkmusicus Wim Ruessink. Als cantor-organist geeft hij leiding aan de Jacobscantorij en de Zonnebrinkcantorij (van de Protestantse Gemeente te Winterswijk).
Hij is als artistiek leider verbonden aan het door hem opgerichte projectkoor OAZE. Dit ensembele verleent regelmatig medewerking aan liedboekdagen, zangavonden en radio-opnames.
Van 1997 tot 2006 was hij als beleidsmedewerker Protestantse Kerkmuziek werkzaam bij de stichting Unisono te Utrecht.
Hij maakte deel uit van de redactie van het nieuwe Liedboek wat inmiddels al weer geruime tijd in veel kerken wordt gebruikt en heeft in dat kader op landelijk niveau zijn inbreng gehad en heeft verschillende gemeenten geïnformeerd en geënthousiasmeerd.
Tot slot is hij beiaardier van gemeente Winterswijk en bespeelt hij dus de beiaard van de toren van de Jacobskerk; ook de Groenlose beiaard wordt door hem bespeeld.
Zowel als organist als beiaardier kom je Wim Ruessink vaak tegen!

De Protestantse Gemeente te Winterswijk kent een grote diversiteit aan kerkdiensten, zoals de Young@Heart diensten (gericht op gezinnen met jonge kinderen), jeugddiensten waarin onze eigen PGW -band voor de muzikale begeleiding zorgdraagt, de WelKom/Kom Wel diensten (evangelisch getinte zangdiensten) en diensten gericht op jongeren van 16 jaar en ouder (deze worden gehouden in Den Angang, één van de twee kerkelijke centra van onze gemeente).

Met een breed instrumentarium (totaal vier orgels, een vleugel en een piano), twee cantorijen, een band, Music Kidz en gastensembles houden de kerkmusici de kerkmuziekpraktijk dynamisch. Binnen deze praktijk hebben ook Evensongs, Vespers, cantates en passies een vaste plaats.

Vanuit onze brede ervaring bieden wij aan anderen daar waar mogelijk aanknopingspunten aan ieder die kerkmuziek vitaal wil houden. Op de pagina 'Workshops' leest u hier meer over.

 
Webdesign door Beeld en Ontwerp